Уточнювали окупантам дані для нанесення ракетних ударів по місцях дислокації ЗСУ – підозрюються двоє мешканців Краматорська

Уточнювали окупантам дані для нанесення ракетних ударів по місцях дислокації ЗСУ – підозрюються двоє мешканців Краматорська
400876 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям регіону оголошені підозри у колабораційній діяльності та поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, у травні 2023 року житель Краматорська на прохання свого товариша фіксував й надсилав йому дані про рух техніки та місця дислокації підрозділів ЗСУ на території населеного пункту. 
           
У подальшому його знайомий відправляв зібрану інформацію представнику збройних сил рф. Під час переписки у месенджері «Telegram» підозрюваний закликав окупаційні війська знищувати українських захисників. За свою «роботу» на державу-агресора він отримав винагороду у розмірі 1500 грн.
 Наразі обом краматорчанам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео