Розвідували для окупантів дані про місця дислокації українських військових – двом мешканцям Донеччини загрожує до 12 років за ґратами

Розвідували для окупантів дані про місця дислокації українських військових – двом мешканцям Донеччини загрожує до 12 років за ґратами
399366 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактами несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Досудовими розслідуваннями встановлено, що з липня по жовтень 2022 року мешканка м. Дружківки, маючи стійкі проросійські переконання, особисто спілкувалась з працівником фсб рф. Жінка надсилала йому через месенджер «Telegram» інформацію військового характеру. Зокрема, йшлося про переміщення й місця дислокації особового складу і техніки українських захисників на території м. Дружківки та с. Новоандріївки Краматорського району.
 
             
 
Інший обвинувачений - мешканець м. Краматорська, який також є затятим прихильником кремлівської пропаганди. У березні 2023 року він переписувався у тому ж месенджері з модератором однієї з місцевих проросійських груп. Її створили для отримання розвідувальної інформації. Вирішивши надати особисту допомогу державі-агресору, чоловік надіслав до приватного чату дані про місця розташування підрозділів ЗСУ на території міста.
 Результатом дій інформатора став ракетний удар, нанесений окупантами по одному з цих об’єктів.
 Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Обвинувачені перебувають під вартою. Їх подальша доля вирішуватиметься Дружківським міським судом Донецької області та Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська.
  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео