Розпоряджались майном залізниці та забезпечували сполучення з «ДНР» - підозрюються колишні співробітники Укрзалізниці

Розпоряджались майном залізниці та забезпечували сполучення з «ДНР» - підозрюються колишні співробітники Укрзалізниці
421123 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом колишнім працівникам АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру у пособництві та колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у липні 2022 року, під час захоплення м. Лиману військами держави-агресора, двоє місцевих мешканців добровільно погодились працювати на окупаційну адміністрацію. Один з чоловіків обійняв псевдопосаду виконуючого обов’язки начальника, а інший в. о. головного інженера «Дорожніх електромеханічних майстерень Державного унітарного підприємства ДНР «Донецька залізниця» у м. Красний Лиман.
 
           
 
Керівник псевдоустанови організовував робочий процес, займався підбором кадрів, взаємодіяв з «адміністрацією» м. Лиману та розпоряджався матеріальними ресурсами підприємства. Крім того, за його наказами у майстернях виготовлялись металеві конструкції різноманітного профілю для потреб окупантів.
 
Другий підозрюваний забезпечував технічне обслуговування залізничного полотна та ліній електропередач для сполучення між містом та тимчасово окупованою територією Донеччини.
 
Наразі їм обом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Досудові розслідування здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 
 
Максимальне покарання - до 5 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео